Tips på solskydd

Inlägget innehåller adlinks

Hawaiian Tropic Aloha Care Lotion SPF30

Detta solskydd gillar jag, men den passar inte helt min hud. Den har en lätt konsistens och lätt att arbeta med. Skyddar både mot UVA och UVB. Lämnar dock en vit hinna, men som är enkelt att massera in så den försvinner. Den sjunker in hyfsat fort och den doftar typiskt Hawaiian produkter. Jag gillar doften! Tyvärr svider den på min hud fram tills den sjunkit in, då känns den inte alls. Efter ett par timmar kan jag dock känna att den svider i ögonen, men det gör nästan alla solskydd jag testat. Kan tänka mig att köpa igen, men har många andra jag vill testa.

Hawaiian Tropic är cruelty free och testar inte sina produkter på djur.


ACO Sun Light Face Fluid SPF50+

Detta solskydd är okej. Men inte mer än så. Jag har bara använt den i någon vecka dock, så min åsikt kan komma att ändras. Den är väldigt lätt i konsistensen, vilket jag gillar. Den passar min känsliga hy bra. Däremot tycker jag att den lämnar en hinna så man ser lite grådaskig ut. Jag tycker även att den antingen tar för lång tid att sjunka in eller inte gör det alls. Speciellt under de extremt varma dagarna. Har testat ett solskydd tidigare från ACO och upplevde samma med det. Jag kommer att ta slut på den, men förmodligen inte köpa den igen.

ACO är curelty free och testar inte sina produkter på djur.


Eucerin DermoPurifyer Protective Fluid SPF30

Det här solskyddet gillade jag! Ett av de bästa jag testat faktiskt. Nackdelen är att denna är för fet och oljig hud och jag har torr hud (med oljiga partier under sommarhalvåret) så när jag använde denna i vintras så torkade den ut min hud en aning. Men med återfuktande serum och avslutningsvis en återfuktande ansiktsmist så funkade det. Kan tänka mig att den hade varit bra nu när det är så varmt ute och min hud är mer fet än torr. Solskyddet är lätt i konsistensen, sjunker in bra, lämnar ingen fet hinna och svider inte i ögonen. Funkar under smink också. Den jobbar mot hyperpigmenteringar, finnar och ska lugna huden. Tyvärr kommer jag inte att köpa den igen då jag är emot djurförsök...

Eucerin är inte cruelty free, vilket innebär att deras produkter testas på djur.


EVY Daily Defence Face Mousse SPF50

Den här var ingen favorit. Gillade den inte alls. Den är så populär och fått väldigt mycket positiv uppmärksamhet, men jag förstår inte hypen alls. Den är väldigt kladdig, sjunker aldrig in i huden, svider i ögonen och lägger sig som en fet hinna. Däremot funkar den på min pojkvän (och tydligen större delen av befolkningen) så han fick den. Jag kommer inte att köpa denna igen, men vill ni ha en SPF som gör jobbet så rekommenderar jag er att testa denna.

EVY är cruelty free och testar inte sina produkter på djur.

Solskydd är så himla viktigt! Vet inte hur många gånger jag upprepar mig, men det är verkligen superviktigt! Är det något man ska investera i, så är det ett solskydd. Men det finns en djungel där ute och kan vara svårt att hitta rätt. Ju högre SPF, desto mer skydd. SPF50 är alltid att föredra. Huden tar så mycket skada av solen och i värsta fall leder det till hudcancer. Jag är uppväxt med att inte använda solskydd, och blev tipsad som tonåring att smörja in kroppen med olja (!!) för att få färg fortare. Nu när jag tänker tillbaka på det så skäms jag. Solskydd hindrar en inte från att bli brun, tvärtom så förstärker det färgen och får den att hålla längre.

Nu tänkte jag tipsa om 4 olika solskydd som jag använt de senaste månaderna. Jag är ständigt på jakt efter nya solskydd att testa, så lämna gärna en kommentar med er favorit spf! Och gärna en spf till kroppen, för det har jag otroligt svårt att hitta en som inte kladdar.