Veterinären
(null)
Helt ärligt så är jag så stressad och orolig inifrån och ut. Det händer så mycket på en gång. Mamma har fått lägenhet och jag försöker ha tiden till att hjälpa henne sälja saker, packa, sortera och måste snart köra iväg grejer till nya lägenheten. Jag ska kombinera det med skola och jobb. Skolan är riktigt tuff nu (under praktiken hade vi 100% praktik och 100% distansstudier) och vi har prov om en vecka. Jag är inte ens i närheten av redo för det. Dessutom ska jag jobba lördag och söndag den här veckan, vilket innebär att jag inte kan plugga till provet i helgen, så det måste hinnas med under veckan. 

Charlie har varit hos veterinären för seniorkontroll. Sånt ger mig alltid enorm ångest då mina tidigare hundar bara fått dåliga nyheter i samband med veterinärtid. Har haft en klump i magen i flera veckor. Livrädd att något skulle vara fel och att jag inte skulle få med honom hem igen… Men det gick ganska bra. Han har gått ner i vikt, och är numera normalviktig. Han har fortfarande ont bak i ryggen (han har diskbråck bak och fram i ryggen), men inget som stör honom i nuläget så länge man inte klämmer där. Blodprov och urinprov såg bra ut, tack och lov! 

Däremot behöver han opereras i munnen. Han har lösa tänder och behöver dra ut minst 6 stycken. De vet inte hur många förrän röntgen är gjord. Det är helt och hållet mitt fel. Jag har inte ens haft tanken på att han kan ha ont i munnen, trots tecken.  Och jag vet att det är vanligt på äldre små hundar. En sådan operation går dessvärre inte på försäkringen och veterinären sa att det kan kosta allt från 7000kr och uppåt, beroende på vad som behöver göras… Hon berättade att det har varit en hund där det kostade 14.000kr. Den summan är också ett väldigt stort stressmoment och ångestladdat. 

Det är väldigt mycket motvind just nu, även om det också händer en del bra saker. Men det dåliga tar över, tyvärr…